Vit Jul

[themify_col grid=”2-1 first”]

Vit Jul & Miljonlotteriet

Vit Jul är ett initiativ från IOGT-NTO i samarbete med Miljonlotteriet. Genom att erbjuda möjligheter för barn att få en fristad kan fler barn få fira en magisk jul.

Julen är inte en självklarhet och det kan vara en av de jobbigaste högtiderna för många barn. Idag har alkohol har fått en central del i julfirandet och många barn känner oro när det dricks i deras närhet. För dessa barn kan julen vara en pina istället för den glädjehögtid den borde vara. När dagis, skolor, fritidsgårdar och sportaktiviteter tar jullov försvinner många frizoner. Där samarbetar IOGT-NTO och Miljonlotteriet, för nionde året i rad arbetar man med kampanjen Vit Jul.

De insamlade pengar går till att skapa fristäder till barn och ungdomar så att de kan få en magisk högtid tillsammans med andra, utan alkoholens närvaro. Under julen 2015 skapade IOGT-NTO trygga, mysiga och bra julminnen för 6 300 barn och unga. Det är 6 300 som fått ont i magen av pepparkaksdeg, inte av oro. 6 300 barn som har fått känna att julen är deras, och bara deras.

Stöd Vit Jul

Tillsammans med IOGT-NTO strävar Miljonlotteriet mot en vitare jul. Miljonlotteriet stödjer Vit Jul genom att sälja två skraplotter i förmån för Vit Jul. Nytt för i år är att man även har Vit Jul-bingo, för att kunna bidra extra till kampanjen. Hela överskottet går direkt till kampanjen. Du kan också stödja kampen för Vit Jul genom att ta ställning och att köpa lotterna. Förra julen tog 26 700 vuxna ställning till och valde en Vit Jul för barnen skull.

Läs mer om samarbetet mellan Miljonlotteriet och Vit Jul. 

[/themify_col]

[themify_col grid=”2-1″]

 

Miljonlotteriet Vit Jul

[/themify_col]