Vilken vinnartyp är du?

Alla har vi någon gång drömt om att vinna på lotto. Tanken att du skulle kunna köpa allt du drömt om, utan att behöva fundera på om det var för dyrt. Så mycket lyx och flärd utan gränser. Vill du få lite inspiration till dina drömmar, ska du kolla in våra tidningar Chansen och Resan som är smockfulla av inspiration!

Fyra olika typer av vinnare

Det är spännande att drömma om vad man skulle använda sin vinst till. Det finns olika vinnartyper, de brukar delas in i fyra olika kategorier. Indelningen baseras på vad man skulle använda sin vinst till. Kanske känner du igen dig klockrent i en kategori, eller är du kanske en mix av flera?

 1. Den godhjärtade

  Den godhjärtade vinnaren skulle kanske med hjälp av vinsten skapa en bättre värld för oss andra genom att donera delar eller hela sin vinst.
  Skulle du göra som Roy från Knoxville som vann 259 miljoner dollar och donera vinsten till en rad olika välgörenhetsorganisationer? Han inspirerades av sin pappa som levde efter regel ”skatta en tiondel, spara en tiondel och spendera resten försiktigt. Hur kommer det sig då att Roy valde att donera majoriteten av vinsten. Jo, han tog ett löfte om att leva i fattigdom när han gick med i ett kloster. Läs hela historien om Roy >>

 2. Den extravaganta

  Den extravaganta vinnaren kännetecknas av ett stort behov att visa upp sig och sin nya livsstil. Med en riktigt stor lottovinst skulle du helt klar kunna förändra din livsstil med allt från att köpa lyxiga villor med den dyraste inredningen, till att köpa specialgjorda bilar och till att klä dig i märkeskläder från topp till tå, varje dag för resten av ditt liv. Skulle du unna dig den lyxen?

  Ett gift par i Jacksonville, Oregon  vann 340 miljoner dollar och de gick verkligen all in. De köpte en stor herrgård med en gigantisk tomt, komplett med en jacuzzi och en stor vattenrutschbana. Läs mer om paret här >>

 3. Globetrottern

  En röd tråd som man kan följa bland många vinnare är att de vill resa för delar av sin vinst. Är du personen som skulle välja att upptäcka världen för din drömvinst? Det finns för övrigt över 180 länder i världen att besöka. Globetrottern vill uppleva nya kulturer och lära känna nya människor och helt enkelt spendera sina pengar på intryck.

  27-årige Matt från England vann en miljon pund på lotto och påbörjade sitt globetrotterliv innan pengarna ens nått hans konto. Han har så här långt hunnit besöka Hong Kong, Bali, Thailand och Brasilien och nästa resa blir Peru och därefter Australien. Läs mer om Matt här >>

 4. Den långsiktiga

  Det finns den kategorin av människor som normalt sätt är väldigt försiktiga och sparsamma med sina pengar och denna kategorin skulle använda vinsten till att betala av lån och amorteringar på boendet, ta ut några extra semesterdagar per år men fortsätta att jobba kvar på sitt jobb och sedan investera sin pengar och låta pengarna jobba och fortsätta att växa. Denna vinnare skulle inte låta vinster förändra livet avsevärt mycket utan bara se till så att de lever ett bekvämt liv där de slipper känna stress.

  Någon som gjorde precis det var en man som vann 264 000 dollar på lotto i USA. Det som blev kvar efter att skatterna var betalda var 182 700 dollar och mannen berättade att han skulle investera en del. Han ansåg att vinna en sådan stor summa var ett privilegium och det var viktig att spendera pengarna på ett bra sätt. Läs mer om historien här >>

Kände du igen dig?

Passade någon av vinnartyperna in på dig eller hade vi missat någon? Vilken kategori tycker du att vi saknade på vår lista, det vill vi gärna veta. Dela gärna med dig av dina tankar på vår Facebook-sida, vi ser fram emot dina förslag!

 

vilken-vinnare-vinnarhistorier-miljonlotteriet

vinnare-vinnarhistorier