Spelmannen Eric Robertson från Dalsland vann 150 000 kronor

Eric Robertson lever för sin musik – med vinstpengarna kan han fortsätta sin hobby att resa runt på äldreboende i Sverige och bjuda de boende på musik och sång.

– Det är väldigt viktigt för de äldre att få den stunden när de kan sitta och minnas tider. Annars är dagarna väldigt lika, säger han.

 

Eric Robertsson växte upp i den lilla byn Malungsfors, som är vackert belägen vid Väster Dalälven mellan Sälen och Malung. Eric berättar att hans musikintresse kom tidigt när han fick följa med sin mor att ta hand om fäbodvallens kor och vistas i skogens fina sommardagar.

– Jag minns hur hon gick runt och sjöng genuina folkmusiks-melodier hela tiden och man såg att korna älskade det – de brukade samlas kring henne. Detta gjorde ett enormt intryck på mig. Jag fick lära mig att sjunga och vara glad gör människor glada och det fick mig att inse hur värdefullt det är att glädja andra människor.

 

Men för en pensionär kan det bli en dyr hobby att resa runt och underhålla sina instrument och sin publik. Därför kom vinsten hos Miljonlotteriet som ett glatt tillskott i plånboken.

 

Eric satt hemma vid sitt köksbord när telefonen plötsligt ringde. Men det var inte förrän han såg pengarna på sitt konto som han kunde tro att det var sant.

 

– Det kom verkligen som en chock! Men jag är framförallt glad att jag får vara frisk och kry så jag kan njuta och uppleva den här vinsten på rätt sätt. Vad är en vinst värd utan hälsa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *